υπερτροφές

Μεγάλη ποικιλία ειδών superfoods

Υφίστανται κάποιες τροφές στην ζωή μας που οι ειδικοί τις έχουν ονομάσει υπερτροφές. Αυτές οι τροφές και συγκεκριμένα τα φυτά που μας τις δίνουν, με τις ιδιότητές τους και τα απαραίτητα θρεπτικά καθιστούν τον οργανισμό μας καλοζωισμένο.

Προσδίδουν ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες στον άνθρωπο δικαιολογώντας παράλληλα και τον χαρακτηρισμό τους σαν υπερτροφές.

Ανάμεσά τους δεσπόζουν cojiberry, αρώνια, μύρτιλλος, σπόροι chia, cranberries, blueberries. Ύστερα από έρευνες όμως που έχουν πραγματοποιηθεί, θρεπτικές πυκνότητες παρουσιάζουν κινόα, φαγόπυρο, κεχρί, γάλα αμυγδάλου, βρώμη, λιναρόσπορος, κουρκουμάς, κανέλα Κεϋλάνης και οι σπόροι κακάο. Σημαντικό να σημειώσουμε και το φρέσκο ιπποφαές με απίστευτη περιεκτικότητα Βιταμίνης C και όλες τις Βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Δρουν προληπτικά στην πρόληψη μιας σειράς ασθενειών όπως, υπέρταση, διαβήτης, παχυσαρκία και καρδιακές παθήσεις. Η αντιοξειδωτική τους ιδιότητα είναι το πρωταρχικότερο και ζωογόνο στοιχείο τους και αυτό ακριβώς που προσφέρει την θεραπευτική δράση στον οργανισμό μας. Συνεπώς επιτυγχάνεται και η βελτίωση του αμυντικού μας συστήματος και ο περιορισμός στην καταστροφή των υγιών μας κυττάρων.

Όλα τα παραπάνω και ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία σε superfoods και τους συνδυασμούς τους, θα βρείτε με μια επίσκεψη στο κατάστημά μας!